Gyalog Módszer

Az általunk kifejlesztett módszer ( Gyalog – módszer )  Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, amit 1996 óta alkalmazunk az egyénre szabott célirányos kezeléseinkben. A módszer lényege, az idegrendszeren alapuló, úgynevezett homeosztázisos folyamat megbomlásának oki (primer) részének megkeresése és annak okozati (secunder) kezelése. Mindezt a célsejtek és a célátadó sejtek közvetítése során intenzív, passzív, szedáló és stimuláló ingerekkel váltjuk ki a szimpatikus és a paraszimpatikus idegrendszeren keresztül. A fentieket figyelembe véve, az idegrendszerünk funkcionális működése megváltozik és a gyógyulásra való törekvés,  kiváló eredményeket hoz létre a szervezetünkben. A kezelések az oki problémának megfelelően egyénre szabottak, és eltérőek.

Gyalog Ferenc
ügyvezető igazgató

———————————————————————————————–

Forrás: 168 hours

Kétségtelen hogy modern világunkban elfelejtettük lelkünket ápolni. Holott lelkünk simogatása genetikailag hiányzik, hisz az érintést gyermekkorunktól génjeinkbe kódolva megtaláljuk. Semmi titok nem rejlik abban, hogy a rég elfelejtett énünk – talán új formában, törekedve a testi-lelki egyensúlyra – ösztönösen kívánja a masszázst.

Egy példával támasztanám alá: ha testünket ütés, zúzódás éri, gyermekkorban édesanyánk ösztönösen simogatással próbálja enyhíteni az okozott fájdalmakat. Felnőtt korban ezt mi magunk tesszük meg.

Mit tanácsol, érdemes készülnie annak is a masszázsra, akit majd masszíroznak?

A masszázsra készülni egyáltalán nem kell, hisz testünk jelzéseiből egyértelműen kiderül, hogy mi kellene a test és lélek harmóniájának, és testünk megválaszolja a gondolatban rejlő majdani cselekedeteinket, hagyjuk, hogy a test és a lélek harmóniája természetesen létrejöjjön. Szisztematikusan előkészíthetjük testünket esetlegesen majdan érintő masszázsok igénylésére, gyakoriságára, így készülhetünk fel testünk-lelkünk teljes kiegyensúlyozott létére, ezzel már gondolatainkban felkészültünk a masszázsra.

A stressz, a túlhajtottság, magánéleti problémák sokakban váltanak ki különféle reakciókat. Ezek egyik gyakori kísérője az alvászavar. Hogyan tud segíteni az ebben szenvedőknek?

Az alvászavarban szenvedőknél, korai stádiumban szervezetük úgynevezett kisebb-nagyobb vészjelzéseket ad – túlhajszoltság, magánéleti problémák stb. Ha mindezekre figyelünk, megválaszoltuk a kérdést. Ha már kialakult az alvászavar, azt – eltekintve az eddig említettektől – más szervi elváltozás is okozhatja. Nyilván ezt az általam kifejlesztett egyedülálló módszeremmel manuálisan, talpon keresztül, oki részként feltárva és azt követően kezelve megoldható az alvászavar. Természetesen a fentiekből egyértelműen kiderül, hogy a regenerálódás szempontjából nagyon fontos az alvászavarban szenvedő páciens viselkedése a kezelések időtartalma alatt. Például étkezés, életmódváltozás, problémák megoldására mutató hajlandóság.

Egyes műtétek, orvosi beavatkozások után az ember azt gondolhatná, ezzel végre vége. Pedig a rehabilitációra is nagy hangsúlyt érdemes fektetni. Miért fontosak ezek az utókezelések?

Az emberi szervezet és az abban rejlő idegrendszer csodálatos működését révén sejtjeink minden egyes beavatkozásra emlékeznek, legyen az jó, vagy akár rossz is. Nyilván egy orvosi beavatkozás után szervezetünket(idegrendszerünket) enyhe sokk éri, ezért nem kizárólagosan csak a beavatkozás területét, hanem az egész idegrendszert ért sokkot kezelni kell. Vagyis rehabilitálni, hogy mindezeket (műtéti beavatkozás, stb.) képes legyen elfelejteni. Természetesen ne felejtsük el, hogy csak az emberi szervezet képes arra a csodára, ami talán természetes.

A cikk megjelenését támogatta a www.gyalog-h.hu.

Forrás: 168 hours